Kuře s jablky a pomeranči

1,5 kg kuřete, 600 g brambor, 300 g jablek, 300 ml pomerančové šťávy, lžíce oleje, 1 cibule, bobkový list, 3 snítky petrželky, 1 stonek řapíkatého celeru, nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče, 1 mletého hřebíčku, 3 lžičky mleté skořice, 1 mletého nového koření, 3 lžíce strouhanky, sůl, mletý černý pepř

Kuře na hřbetu rozřízneme a položíme na plocho. Na plátky nakrájené brambory, jablka a cibuli narovnáme do vymazané zapékací mísy, přidáme bobkový list, petrželku, celer a pomerančovou kůru. Posypeme hřebíčkem, novým kořením, skořicí, osolíme opepříme. Kuře položíme do mísy kůží nahoru, posypeme solí a pepřem, přelijeme pomerančovou šťávou, potřeme olejem a posypeme strouhankou a pečeme 1 1 /4 hodiny. Odstraníme bobkový list a podáváme.

Porce:4
Doba přípravy:110 min
Bílkoviny:305 g
Sacharidy:264 g
Tuky:44 g

Podobné recepty: