Kuře s ořechovou omáčkou

1 kuře, 3 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce vlašských ořechů, citrónová šťáva, 1 žloutek, 1/2 hrnku smetany ke šlehání, sůl

Naporcované kuře osolíme. Na másle do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a porce kuřete krátce opečeme. Podlijeme horkou vodou a pomalu dusíme. Měkké kuře vyjmeme, necháme v teple, šťávu zahustíme moukou, přidáme zbylé máslo, připadně rozředíme vodou, krátce povaříme. Přisypeme nadrobno nasekaná ořechová jádra, trochu citrónové šťávy a smetanu, v níž jsme předem rozmíchali žloutek. Omáčku už nevaříme, pouze v ní prohřejeme porce kuřete.

Porce:4
Doba přípravy:65 min
Bílkoviny:248 g
Sacharidy:45 g
Tuky:152 g

Podobné recepty: