Kuře s provensálským kořením

4 kuřecí stehna, provensálské koření, máslo, voda, sůl

Kuřecí stehna důkladně omyjeme a položíme vedle sebe do pekáčku. Vydatně posolíme z obou stran a vrchní stranu stehen souvisle zaprášíme provensálským kořením, na každé stehýnko dáme kousek másla. Podlejeme trochou studené vody a dáme péci (220°C). Každých 20 minut až půl hodiny kuře vyndáme, polejejem opatrně stehna šťávou a trochu podlejeme. Všechny přípečky na stranách pekáče vždy oškrábeme zpátky do šťávy. Po cca hodině pečení stáhneme teplotu a dopékáme ještě asi 20-30 min. Příloha: vařené brambory, opékané brambory, rýže, zeleninový salát

Porce:4
Doba přípravy:85 min
Bílkoviny:190 g
Sacharidy:4 g
Tuky:91 g

Podobné recepty: