Kuřecí filé s mrkvičkou

4 kuřecí filety, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 1/4 l vývaru (instantního), 2 svazky mrkve, 1/2 svazku kerblíku (šalvěje), 1 žloutek, 3 cl bílého vína, 2 lžičky hořčice, 1 lžička cukru, sůl, hrubě mletý pepř

Mrkev očístíme, ponecháme trochu natě a oškrábeme. Maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě. Vývar uvedeme do varu a přidáme máslo. Mrkev ve vývaru 15 min. podusíme, vyjmeme a rovněž necháme na teplém místě. Zakysanou smetanu vmícháme do horkého vývaru a asi 5 min. povaříme. Kerblík opláchneme a až na několik lístečků posekáme. Smícháme žloutek, víno, hořčici a přidáme spolu s kerblíkem do omáčky. Osolíme, opepříme a osladíme. Kuřecí maso pokrájíme na plátky, upravíme na talíře s mrkvičkou a omáčkou a podáváme obložené lístečky kerblíku.

Porce:4
Doba přípravy:50 min
Bílkoviny:109 g
Sacharidy:54 g
Tuky:158 g

Podobné recepty: