Kuřecí maso na špízu

400 g kuřecích prsíček, 1 stroužek česneku, 7 lžic olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžička karí, 1 velká mrkev, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 2 malé cibule, 6 tenkých plátků prorostlé slaniny, sůl a černý pepř

Maso opereme, osušíme a nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme ho do mísy. K tomu přidáme 4 polévkové lžíce oleje, citronové šťávy a karí a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády přidáme, vše spolu promísíme a necháme přikryté stát a asi 1 hodinu marinovat. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na šikmé oválky, které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě. Paprikové lusky rozpůlíme, odstraníme z nich semínka a vnitřní část, vypereme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho odkapat. Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny. Na každý špíz pak nabodneme 3 závitky, které střídavě proložíme zeleninou tak, aby zelenina byla na začátku a na konci. Osolíme a opepříme. Špízy pak opékáme nebo grilujeme 8–10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava. Během opékání je potíráme marinádou. Hotové je podáváme s rýží a různými omáčkami.

Porce:4
Doba přípravy:85 min
Bílkoviny:108 g
Sacharidy:32 g
Tuky:120 g

Podobné recepty: