Kuřecí medailónky po zámecku

600g kuřecích prsíček, 15g hl.celozrnné mouky, 3 lžíce olivového oleje, 20g másla, 150g ananasového kompotu (bez nálevu), 100g brusinkového kompotu, 60g kečupu, 1 dcl vývaru a nebo vody, 1 dcl červeného vína, sůl, bílý pepř

Z kuřecích prsíček nakrájíme medailónky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na horkém oleji zprudka opečeme po obou stranách. Potom medailónky vyjmeme. Do výpeku přidáme máslo, nakrájený ananas, brusinky, kečup, vývar nebo vodu, červené víno. Promícháme, prohřejeme, podusíme, je-li šťáva řidší, tak zahustíme trochou Agaru, který rozředíme v trošce vody. Příloha: hranolky, americké brambory, krokety

Porce:4
Doba přípravy:45 min
Bílkoviny:141 g
Sacharidy:94 g
Tuky:96 g

Podobné recepty: