Kuřecí prsa s medovou omáčkou

4 filety z kuřecích prsou, 1/2 lžičky dijonské (ostré) hořčice, 1 cibule, 400 g pórku, 4 lžíce másla, 75 ml bílého vína, 75 g smetany ke šlehání, 1 lžíce přepuštěného másla, 300 ml slepičího bujónu (z kostky), 3 lžičky lesního medu, 150 ml jablečného octa, sůl, pepř, špetka mušká­tu

Z masa stáhneme kůži, opláchneme, osušíme. Filety rozpůlíme a vetřeme hořčici. Cibuli pokrájíme na kostky, pórek na kolečka. Obojí zesklovatíme v pánvi na 1 lžíci másla. Zalijeme vínem. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a ochutí­me muškátem. Mírně vaříme asi 15 minut. Maso osolíme, opepříme a opékáme asi 6 minut na přepuštěném másle. Vyjmeme a odstavíme do tepla. Do pánve vlijeme vývar, ve kterém rozpustíme med. Vmícháme jablečný ocet. Omáčku zahustíme asi na třetinu. Zbylé máslo přimícháme metlou na sníh. Maso podáváme na pórku a zalijeme omáčkou. K tomuto pokrmu se hodí rýže.

Porce:4
Doba přípravy:60 min
Bílkoviny:100 g
Sacharidy:44 g
Tuky:97 g

Podobné recepty: