Kuřecí špíz s ovocem a opékaným bramborem

600 g kuřecích prsíček, 150 g anglické slaniny, 3 nektarinky, 3 jablka, 200 g hlívy ústřičné, 4 větší brambory Marináda: 1 dcl sójové omáčky, 0,1 dcl portského vína, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek lisovaného česneku, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžička zázvoru, 2 lžičky kari

Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky. Jablko oloupeme a nektarinky odpeckujeme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako kuřecí maso, slaninu na silnější plátky. Takto připravené suroviny napichujeme střídavě na jehlu společně s hlívou ústričnou. Ingredience pro přípravu marinády dobře promícháme a špízy v ní ponecháme 2-3 hodiny marinovat. Poté je pečeme na grilu. Brambory uvaříme ve slupce na zkus, rozkrojíme na půlky a rovněž opečeme na grilu. Příloha: podáváme společně se špízem.

Porce:4
Doba přípravy:40 min + 2-3 hod
Bílkoviny:204 g
Sacharidy:231 g
Tuky:110 g

Podobné recepty: