Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

300 g polohrubé celozrnné mouky, 42 g droždí, 40 g cukru, 100 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 50 g rostlinného másla, 1 lžíce rumu Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 400 g švestek, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, , 1 vanilkový pudink, rum vejce na potření, ořechy na posypání

Z mléka a droždí si připravíme kvásek, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto, které necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Zatím smícháme všechny suroviny na náplň. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném válu na obdélník, náplň dáme do střední části, postanní díly nakrájíme šikmo na dvoucentimetrové proužky, které střídavě překládáme přes náplň. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými ořechy a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Porce:12
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:92 g
Sacharidy:317 g
Tuky: