Luštěninový guláš

250 g čočky, 2 párky nebo klobásky nakrájené na kostičky, 2 vejce uvařená natvrdo nakrájená nahrubo, 2 sladkokyselé okurky nadrobno pokrájené, 1 cibule, 1 feferonka najemno pokrájená, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletý pepř, sůl, majoránka, 2 lžíce hladké celozrnné mouky, olivový olej, ocet

Propláchnutou čočku uvaříme doměkka (trvá to asi 20 minut). V jiném hrnci na oleji osmažíme pokrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme na kousky pokrájenou uzeninu a společně opečeme. Pak zasypeme moukou a za stálého míchání chvíli smažíme. Zalijeme vodou (asi půl litru) a rozmícháme. Přidáme feferonku, scezenou čočku a nadrobno pokrájené okurky.. Promícháme a chvíli všechno společně povaříme. Těsně před koncem vaření přidáme pokrájená vejce. Nakonec dochutíme rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem, solí a octem, případně lákem z okurek. Podáváme s čerstvým celozrnným tmavým chlebem.

Porce:4
Doba přípravy:45 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: