Masové šátečky

300 g celozrnné polohrubé mouky, 2 vejce, ½ lžičky soli, 4 – 5 lžic vody Na náplň: 300 g mletého tepelně upraveného vepřového masa, 150 g nastrouhané mozzarely, 1 lžíce nasekané bazalky, sůl, pepř Na omáčku: 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky najemno nasekaného česneku, 400 g konzervovaných oloupaných rajčat, sůl, pepř, bazalka, 1 bílek, 25 g parmezánu

Vypracujeme těsto, které zabalíme na ½ hodiny do fólie a necháme odležet. Smícháme ingredience na náplň. Těsto rozválíme, pokrájíme na čtverečky, naplníme masovou směsí, okraje potřeme bílkem a přehneme. Šátečky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 4 minuty. Na oleji zpěníme cibuli, česnek a rajčata a dusíme do zhoustnutí. Pak vmícháme bazalku, sůl, pepř. Omáčkou přelijeme scezené šátečky a posypeme parmezánem. Na talíři obložíme čerstvou zeleninou.

Porce:4
Doba přípravy:50 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: