Mleté jehněčí na špejlích

500 g mletého jehněčího masa, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky drcených koriandrových semínek, 1 lžička drceného černého pepře, 1 umletý hřebíček, 4 stroužky česneku, 1 cibule nakrájená najemno, 3 lžíce nasekané máty, sůl, olivový olej

Všechny suroviny smícháme dohromady a dobře propracujeme. Rukama namočenýma v oleji vytvarujeme z masové směsi válečky, které napíchneme na předem ve studené vodě namočené špejle a ze všech stran je zvolna opečeme na grilu. Podáváme s brambory. Vhodným doplňkem je mátová omáčka: hustý bílý jogurt smícháme se solí, pepřem, kostičkami červené papriky, utřeným česnekem, lžící citrónové šťávy, lžící oleje a 2 lžícemi jemně usekané máty.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:60
Sacharidy:5
Tuky:

Podobné recepty: