Mozečkové krokety

2 vepřové mozečky, 20 g olivového oleje, 1 cibule, lžička sekané petrželky, 1 lžíce světlé jíšky Knorr, 200 ml mléka, sůl, 3 vejce, strouhanka z celozrnného pečiva, olivový olej na smažení

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme odblaněný pokrájený mozeček, osolíme, přidáme petrželku, osmažíme a odstavíme z ohně. Do mléka rozmícháme jíšku, povaříme ji na hustou kaši a odstavíme z ohně. Pak osolíme, přidáme 3 žloutky a osmažený mozeček, nahřejeme až poněkud zhoustne. Je-li třeba přidáme lžíci strouhanky. Z vychladlé hmoty tvoříme krokety, obalujeme je v rozšlehaných bílcích, strouhance a smažíme dozlatova.

Porce:4
Doba přípravy:40 minut
Bílkoviny:18 g
Sacharidy:36 g
Tuky:

Podobné recepty: