Mrkvové knedlíky

200 g polohrubé celozrnné mouky 100 ml sójového mléka 5 g droždí 4 střední mrkve sůl sekaná petrželka 1 vejce

Z menšího množství vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek, který necháme vykynout. Ze zbylé mouky, připraveného kvásku, vejce, soli a mléka zaděláme těsto, do kterého zamícháme na kostky nakrájenou a předvařenou mrkev a sekanou petrželku. Těsto lehce zaprášíme moukou a necháme v teple vykynout, pak je rozdělíme na stejné díly a vyválíme šišky, které vaříme v osolené vodě 20-25 minut. Během varu knedlíky obracíme. Po vyndání knedlíky vidličkou propícháme a rozkrájíme na plátky.

Porce:6
Doba přípravy:45 minut
Bílkoviny:1 g
Sacharidy:25 g
Tuky:

Podobné recepty: