Musaka

400 g lilku, 2 papriky zelené, 6 rajčat, 2 cibule 300 g mletého masa, 2 vejce, celozrnná hladká mouka, olivový olej, nasekaná petrželová a celerová nať, 200 ml mléka, 2 vejce

Oloupeme lilek a nakrájíme ho na plátky, které osolíme a necháme chvíli ležet. Potom je obalíme v hladké celozrnné mouce a zprudka opečeme na oleji. Na pánvi zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zelenou papriku, dvě pokrájená rajčata, trochu zelené petrželové a celerové natě natě a mleté maso. Osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 20 minut. Na dno vymaštěné zapékací misky poklademe opečené plátky lilku, na ně plátky rajčat a vše zakryjeme podušenou směsí. Přikryjeme další vrstvou lilku a dáme asi na 20 minut zapéct. Pak zalijeme v mléku rozšlehanými vejci a musaku dopečeme.

Porce:4
Doba přípravy:50 minut
Bílkoviny:61 g
Sacharidy:52 g
Tuky: