Norská treska

4 porce mořské tresky, koření na ryby, hladká celozrnná mouka na obalení, 2 lžičky panenského olivového oleje, 1 stroužek česneku, šťáva z ½ poloviny limetky nebo citrónu, případně bylinky, lžíce rostlinného másla, troška olivového oleje

Tresku omyjeme, osušíme a okořeníme kořením na ryby (na maso jej přimáčkneme) a obalíme v mouce. Na pánev dáme rozehřát máslo, do kterého přidáme trošku oleje, aby se nepřipalovalo a na něm tresku po obou stranách osmažíme. Do olivového oleje vymačkáme šťávu z limetky nebo citrónu, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a můžeme přidat nasekané bylinky podle chuti. Zamícháme a hotové porce tresky touto směsí přelijeme.

Porce:4
Doba přípravy:20 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: