Patizon na způsob pečenáče

1 ks patizonu, 25 dkg stouhanky z celozrnného pečiva, 2 vejce, 1 ml mleka, 10 dkg celozrnné mouky hladké, 3 dcl vody, 6 lžic octa, 2 lžíce cukru, 1 cibule, 10 lžic bílého vína, olivový olej na smažení, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl

Patizon oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na tenké plátky, posolíme a obalíme v trojbalu (mouka, vejce rošlehané s trochou mléka, strouhance). Usmažíme na rozpáleném oleji. Mezitím si uvaříme z vody, octa, soli a cukru nálev. Prochladlé "řízky" klademe do sklenice a prokládáme cibulí nakrájenou na tenké plátky. Navrch dáme koření( 5 ks nového koření, 5 ks bobkového listu a 10 ks pepře celého). Do prochladlého nálevu přidáme bílé víno, zamícháme a naplněmou sklenici připraveným nálevem zalijeme, uzavřeme a necháne v lednici aspoň 2-3 dny uležet.

Porce:4
Doba přípravy:40 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky: