Pečený steak ze žraloka s omáčkou

Steak ze žraloka 500 g sůl pepř olivový olej cibule balsamikový ocet estragon Příprava na omáčku: 1 žloutek 1/4 kostky bujonu máslo Příloha: cuketa, mrkev, celer, sůl, máslo, sekaná petrželka, vejce, listové těsto

Žraločí setaky zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji z obou stran (asi 10 minut). Připravíme omáčku: na jemno nakrájenou cibuli, balsamikový ocet a estragon rozvaříme a rozmixujeme. Ze žloutků a bujonu vyšleháme v páře omáčku a zjemníme máslem, do ní ní vmícháme směs cibule, octa a estragonu. Příloha: cuketu, mrkev a celer nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě, přecedíme a prohodíme na másle. Polovinu si necháme zvlášť a druhou polovinu smícháme se sekanou petrželovou natí a vejcem. Zabalíme do slabého listového těsta a upečeme jako zeleninový závin. Zbylou polovinu zeleniny prohřejeme a podáváme ve tvaru hnízda.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:15 g
Sacharidy:5 g
Tuky:

Podobné recepty: