Pikantní plátek

400 g hovězího masa – svíčková nebo nízký roštěnec, 100 g měkkého salámu, 1 cibule, 40 g celeru, 40 g karotky, 40 g květáku, 80 g kyselých okurek, 40 g rajčatového protlaku, špetka celozrné mouky, 20 g másla, pažitka, olivový olej

Libové maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a osolíme. Na pánvi s nepřilnavým povrchem přilejeme trochu olivového oleje opečeme je po obou stranách, podlijeme a dusíme. Během úpravy přidáme hrubě nakrájenou cibuli, a když je maso napůl měkké, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a kousky květáku. Směs doplníme nakrájeným salámem a rajčatovým protlakem. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s trochou vody a přidáme nakrájené oloupané kyselé okurky. Těsně před podáváním posypeme pokrm sekanou pažitkou. Podáváme nejlépe s pečenými brambory.

Porce:4
Doba přípravy:80 min
Bílkoviny:106 g
Sacharidy:37 g
Tuky:110 g

Podobné recepty: