Pivní kuřecí stehna

4 kuřecí stehna, 1-2 větší cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, 0,5 l černého piva, 2 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky mletého kmínu, čerstvě mletý pepř, 1/2 lžičky zázvoru, 1 - 2 lžíce bylinek (majoránka, libeček, tymián, šalvěj apod.), sůl

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku, sójové omáčku, pepř, osolíme a přidáme bylinky. Osušená kuřecí stehna po všech stranách potřeme vzniklou omáčkou a necháme asi 24 hodin uležet. Druhý den nahrubo nakrájíme cibuli a vyložíme s ní polovinou másla vymazaný pekáček. Na vrstvu cibule poklademe uležená kuřecí stehna a zbyvající část másla. Zbytek omáčku vytřeme na kuřecí stehna. Podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme za častého polévání výpekem asi 45-50 minut při 200 °C. Dle potřeby podléváme zbylým pivem. Po dopečení můžeme maso vyjmout a výpek zahustit. Příloha: brambor, bramborová kaše, rýže, těstoviny

Porce:4
Doba přípravy:75 min + den
Bílkoviny:158 g
Sacharidy:33 g
Tuky:59 g

Podobné recepty: