Pizza se šunkou a rajčaty

300 g uvařených nastrouhaných brambor, 300 g polohrubé celozrnné mouky, 200 ml mléka, 50 g rozpuštěného rostlinného tuku, 1 vejce, 20 g droždí, 1 lžička soli, špetka cukru do kvásku Na oblohu: 300 g kečupu, 150 g šunky, 150 g strouhaného sýra madeland, 4 rajčata nakrájená na plátky, 1 lžička provensálského koření, bazalka, vejce na potření

Z droždí, mléka, cukru a lžičky mouky zaděláme kvásek. Když vzejde, zapracujeme ho do brambor smíchaných s moukou, tukem, solí a vejcem. Dobře zpracované těsto necháme kynout asi 30 minut. Rozválíme ho na pomoučněném válu na placku 0,5 cm vysokou. Povrch potřeme kečupem a poprášíme kořením. Obložíme plátky rajčat a šunky, posypeme kořením. Okraj potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na pečícím papíru dozlatova.

Porce:4
Doba přípravy:80 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: