Plněné bramborové knedlíky

1 kg brambor, 250 g vařeného uzeného masa, 150 g hrubé mouky, 60 g krupice, 1 vejce, 80 g olivového oleje, 1 cibule, sůl

Brambory uvaříme den dopředu ve slupce a po uvaření je oloupeme. Druhý den je jemně nastrouháme, přidáme prosátou mouku s krupicí, vejce a sůl, rychle zpracujeme na tužší těsto. Vyválíme je v širší váleček a nakrájíme na kolečka. Do středu každého kolečka položíme trochu jemně nakrájeného uzeného masa. Utvoříme knedlíky a ihned je zaváříme do vařící osolené vody. Uvařené knedlíky mastíme olejem s drobně nakrájenou a osmaženou cibulí. Podáváme s dušeným kysaným nebo sterilovaným zelím.

Porce:4
Doba přípravy:65 min
Bílkoviny:104 g
Sacharidy:350 g
Tuky:151 g

Podobné recepty: