Pohár s ovocnou pěnou

2 pomeranče, 3 konzervy meruněk ve vlastní šťávě, čerstvé jahody nebo kompotované broskve, 2 bílky, 150 ml bílého jogurtu, 20 g práškové želatiny

Ze všech pomerančů vymačkáme šťávu, meruňky necháme okapat. Nasypeme je do mixéru, přidáme pomerančovou šťávu (3 lžíce uschováme). Vše důkladně rozmixujeme, přelijeme do mísy a odložíme stranou. Zbylé tři lžíce pomerančové šťávy mírně zahřejeme v kastrůlku, ale nevaříme. Do teplé tekutiny nasypeme želatinu a za mírného míchání necháme úplně rozpustit. Čirou šťávu se želatinou vmícháme do meruňkového pyré, přidáme jogurt a dobře promícháme. Uložíme na půl hodiny do ledničky, aby obsah ztuhl. Mezitím ušleháme z bílků měkký sníh, který opatrně zapracujeme do vychlazené meruňkové pěny. Hotové rozdělíme do skleněných misek a prokládáme vrstvami ovoce. Pro větší barevnost můžeme ozdobit i želé. Pohár znovu uložíme do lednice alespoň na dvě hodiny.

Porce:8
Doba přípravy:25 minut
Bílkoviny:39 g
Sacharidy:245 g
Tuky: