Polévka z hříbků a žampiónů

10 g sušených hříbků, 1 cibule, 200 g žampiónů tence nakrájených na plátky, sůl, estragon, oregano, bílý pepř, 3 lžíce světlé jíšky Knorr, 1000 ml vývaru, 100 ml kysané smetany, 2 lžíce schery, olivový olej

Sušené hříbky rozdrtíme na prášek. Na oleji podusíme cibuli, přidáme žampióny, hříbkový prášek, sůl, koření a dusíme asi 5 minut zakryté. Zalijeme vývarem, zahustíme jíškou, přidáme smetanu, schery a krátce povaříme. Zdobíme nakrájenou zelenou cibulkou a plátky čerstvých žampiónů.

Porce:4
Doba přípravy:20 minut
Bílkoviny:20 g
Sacharidy:45 g
Tuky:

Podobné recepty: