Pomerančové kuře s mandlemi a mrkví

450 g kuřecích prsíček, 45 g sušených hub šitake, 1 velký pomeranč, 75 g mrkve, 1 vrchovatá lžička škrobové moučky, 75 g mandlí, 4-5 lžic olivového oleje, 1 kousek čerstvého zázvoru, 3 jarní cibulky, sojová omáčka, 150 g sójových výhonků, pepř, sůl

Houby na 20 minut namočíme. Maso nakrájíme na proužky. Pomeranč vymačkáme. Směs z 1 polévkové lžíce pomerančové šťávy, soli a škrobové moučky vetřeme do masa. Necháme 15 minut odležet. Spařené mandle oloupeme. Mrkev očistíme a pokrájíme na proužky. Zázvor oloupeme a nasekáme. Cibulky nakrájíme na kolečka. Ve velké pánvi (nejlépe Woku) rozpálíme olej, maso v něm krátce osmahneme a pak přidáme mrkev, cibuli, mandle, zázvor a zbylou pomerančovou šťávu. Za stálého míchání opékáme asi 8-10 minut. Přidáme houby se třemi čtvrtinami vody, v níž se namáčely a sójové výhonky. Povaříme a okořeníme sójovou omáčkou a pepřem. Podáváme s rýží.

Porce:4
Doba přípravy:55 min
Bílkoviny:129 g
Sacharidy:69 g
Tuky:171 g

Podobné recepty: