Pošírované kuře

4 kuřecí prsní řízky (každý cca 150 g), 1 biocitron, 1 velká snítka sladkolisté petržele, 10 kuliček černého pepře na hrubo podrcených, sůl

Do hlubokého hrnce nalijeme takové množství vody, aby později pokrývala všechny kousky kuřete. Do vody přidáme citron nakrájený na plátky, petržel, pepř a trochu soli. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a necháme zvolna 2-3 min vařit.Poté do vody vložíme omytá prsíčka tak, aby byla zcela zalitá tekutinou, a těsně pod bodem varu je takto necháme 8 minut. Poté hrnec sejmeme z plotny a necháme odstavený. Po 15 minutách maso vyjmeme a podáváme. Příprava dělá maso mnohem šťavnatější, lehčí a křehčí než kuře pečené. Kuře můžeme podávat s těstovinami, v salátu nebo s jinou oblíbenou přílohou.

Porce:4
Doba přípravy:45 min
Bílkoviny:115 g
Sacharidy:14 g
Tuky:7 g

Podobné recepty: