Preclíky

100 ml vlažného mléka, 20 g droždí, 1 lžička cukru, 100 g olivového oleje, 300 g hladké celozrnné mouky, vejce na potření, sýr na posypání, mák, sůl

Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Na vále vypracujeme hodně tuhé těsto. Vyválíme z něj tenké válečky, vytvoříme preclíky, rozložíme je na plech a necháme ještě kynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem, mákem nebo jen solí a v předem vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Podobné recepty: Makové preclíčky, Šípkové nepečené cukroví, Čokoládové preclíčky, Máčené preclíčky, Filé zapečené s česnekem a vejci

Porce:4
Doba přípravy:45 minut
Bílkoviny:50 g
Sacharidy:204 g
Tuky: