Rajhradské řízky

4 kuřecí řízky, 3 vejce, 1 zakysaná smetana, 1 dcl mléka, 100 g strouhaného Eidamu, kečup, máslo na smažení, chilli koření, sůl

Kuřecí řízky naklepeme a námáčíme do osolené směsi z rozšlehaných vajec s trošku chilli (pro lepší chuť je možno řízky do této směsi ponořit na několik hodin, ale není nutné). Smažíme na roztopeném másle dorůžova. Ještě horký řízek po vyjmutí potřeme lehce kečupem, celý řízek zalejeme jemnou vrstvou zakysané smetany (rozmíchané s mlékem na tekutou, ale nikoliv řídkou konzistenci) a zhusta posypeme strouhaným sýrem, který se na horkém řízku roztopí.

Porce:4
Doba přípravy:50 min
Bílkoviny:200 g
Sacharidy:14 g
Tuky:199 g

Podobné recepty: