Ravioly z kapra

Těsto: 300 g hladké celozrnné mouky, 2 vejce, 4 žloutky, sůl, 1 lžíce vody, 1 lžíce olivového oleje náplň: 200 g uvařeného masa z kapra, 2 žloutky, 3 lžíce strouhaného parmazánu, posekanou majoránku, špetku muškátového oříšku, 2 lžíce smetany (33 %), šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř omáčka: 1 šalotka, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 200 ml rybího vývaru, sůl, pepř, estragon, kopr, majoránka

Všechny suroviny na těsto smícháme a uhněteme do hladké koule. Zabalíme do fresh folie a necháme 1 hodinu odležet v chladu. Připravíme si krémovou bylinkovou omáčku. V kastrůlku na oleji necháme zesklovatět cibulku. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme vyvařit. Přilijeme rybí vývar a necháme provařit. Stále mícháme a necháme zhoustnout. Pak přidáme posekané bylinky. Na náplň do raviol smícháme všechny ingredience. Rozválíme těsto. Plát těsta přendáme na prkénko posypané moukou a formičkou naznačíme kolečka. Natřeme vodou a naplníme připravenou směsí. Překryjeme druhým plátem těsta. Přimáčkneme a formičkou vykrojíme ravioly. Hotové vykrájené ravioly vhodíme do vroucí osolené vody. Po dvou minutách je vylovíme, zalijeme omáčkou a posypeme parmazánem a posekanou pažitkou.

Porce:4
Doba přípravy:65 minut
Bílkoviny:106 g
Sacharidy:216 g
Tuky: