Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku

4 řízky z kuřecích prsíček, 8 tenkých plátků krájené šunky, 3 celery, 3 mrkve, 2 malé cukety, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce sušené rozmarýny, 1 lžíce rajčatového pyré, 1/8 l suchého bílého vína, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžíce nasekané petržele, sůl, mletá ostrá paprika

Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem. V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do zlatova. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilejeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a ihned podáváme.

Porce:4
Doba přípravy:50
Bílkoviny:136 g
Sacharidy:96 g
Tuky:92 g

Podobné recepty: