Rizoto s hříbky

50 g sušených hříbků zalitých vodou, nabobtnalých, krátce povařených, 300 g neloupané rýže, 20 g indiánské rýže, 4 lžíce olivového oleje, 1 nakrájená cibule, 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky, 1 pórek, sůl, pepř, 1 kostka slepičino bujónu, 1 lžička papriky, 1 lžička organa, nastrouhaný sýr, petrželka

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme omytou a okapanou rýži a lehce opečeme. Vmícháme plátky česneku, nakrájený pórek, houby, zalijeme 0,5 l vody, osolíme, opepříme, přidáme bujón, papriku, oregano, promícháme a vaříme asi 7 minut. Odstavíme a necháme dalších 7 minut dojít. Na talíři posypeme sýrem a nasekanou petrželkou.

Porce:4
Doba přípravy:25 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: