Rizoto s řeřichou

80 g olivového oleje, 1 cibule oloupaná a drobně nakrájená, 1 hrnek indiánské rýže, 3 hrnky kuřecího vývaru, 1 lžíce petrželové natě drobně nasekané, 30 g řeřichy drobně nasekané, ½ lžičky soli, ½ lžičky černého pepře mletého, 60 g nivy rozdrobené, 50 g parmazánu jemně nastrouhaného

Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme rýži, osmahneme asi 5 minut a zalijeme 1 hrnkem vývaru. Vaříme za mírné teploty a občasného míchání, až se vývar vsákne. Přidáme další hrnek a občas promícháme, až se opět vývar vsákne. Pak přilijeme poslední hrnek vývaru, občas promícháme a až je rizoto husté, krémové a rýže je měkká (celkem byste měli rýži vařit asi 20 minut), přidáme řeřichu, petržel, nivu a parmazán. Nakonec dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Porce:4
Doba přípravy:45
Bílkoviny:46 g
Sacharidy:187 g
Tuky:

Podobné recepty: