Roštěnky se zeleninou

4 roštěnky, 1 kg rajčat, 1/4 l smetany nebo mléka, 80 g másla, 1 menší celer, 2 brukve, 1 cibule, 1 lžíce hrubé mouky, pepř a sůl

Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, posolíme, opepříme a na tuku po obou stranách rychle opečeme. Přendáme je na teplý talíř a v tuku, který zbyl na nepřilnavé pánvi, podusíme cibuli, roštěnky na ni přendáme a za mírného podlévání je dusíme téměř do měkka. Přidáme k nim na silnější nudličky nakrájenou zeleninu, na kolečka, pokrájená sloupnutá rajčata a společně vše dodusíme. Naposledy přilijeme trochu vody se lžičkou hladké mouky nebo lžíci smetany s hrubou moukou. Krátce povaříme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové smažené krokety.

Porce:4
Doba přípravy:60 min
Bílkoviny:127 g
Sacharidy:95 g
Tuky:234 g