Salát s opečeným chřestem

500 g čistého chřestu, 3 lžíce olivového oleje, 125 g rokety nebo zelených listů, 4 ředkvičky nakrájené na tenká kolečka, mořskou sůl, pepř, sekané bylinky na zdobení (estragon, petrželka, kerblík, kopr) na zálivku: 2 lžíce estragonového nebo jiného octa, jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu, lžičku dijonské hořčice, špetka cukru, 1 polévkovou lžíci nasekaného estragonu, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř

Zálivka: Smícháme ocet, citronovou kůru, hořčici, cukr a estragon a pak postupně vešleháme olej. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a dáme do ní v jedné vrstvě chřest. Smažíme ho za občasného otáčení asi 5 minut. Vyjmeme chřest z pánve, dáme ho do servírovací mísy a posypeme solí a pepřem. Přelijeme zálivkou a vše jemně promícháme. Pak necháme 5 minut chladnut. Rozložíme v míse roketu, posypeme ji jarními cibulkami a kolečky ředkviček a doprostřed dáme chřest. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

Porce:4
Doba přípravy:20 min
Bílkoviny:11 g
Sacharidy:24 g
Tuky:115 g

Podobné recepty: