Slovenské halušky

1000 g syrových brambor, 500 g hladké celozrnné mouky, 3 vejce, sůl, 800 g kuřecích stehen, hlávkové zelí, koření grilovací, sladká paprika

Hlávkové zelí nakrouháme, dáme do hrnce s vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Kuřecí stehna okořeníme a upečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Syrové brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme hustší těsto, aby ve vodě drželo tvar. Z těsta lžící namočenou v oleji vykrajujeme malé kousky a uvaříme. Na oleji osmažíme cibulku a přidáme do zelí. Hotová kuřecí stehna obereme, nakrájíme a vložíme do odstaveného zelí i s vypečeným sosem. Uvařené halušky smícháme se zelím.

Porce:8
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:247 g
Sacharidy:516 g
Tuky:

Podobné recepty: