Španělské ptáčky z vepřového masa

600 g vepřového masa na plátky, 250 g cibule, olivový olej, 150 g slaniny, 2 uvařená vejce, 2 menší sladkokyselé okurky, 2 menší mrkve, hořčice, pepř, sůl, jíška Knorr světlá

Plátky masa osolíme, potřeme hořčicí a mírmě opepříme. Na každý plátek položíme hranolek okurky, slaniny, cibule, mrkve a půlku vejce. Dobře zavineme a zajistíme jehlou. Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku. Na ni položíme závitky a orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou a asi 50 ml nálevu z okurek a dusíme doměkka. Dochutíme solí a pepřem, zahustíme jíškou. Převaříme asi 2 minuty. Podáváme s indiánskou nebo těstovinovou rýží. Zdobíme kolečkem čerstvé cibule a snítkou petrželky.

Porce:4
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:115 g
Sacharidy:49 g
Tuky: