Svíčková z králíka

2 zadní běhy a hřbet, sůl, 100 g slaniny, 6 ks nové koření, 7 ks pepř celý, 4 ks bobkový list, tymián, kořenová zelenina - 1/4 celer, 2 ks mrkev, 1/2 petržele, citrónová šťáva z 1/2 citrónu, 1 cibule, 3 lžíce celozrnné hladké mouky, 250 ml mléka, olivový olej

Na oleji zesklovatíme cibuli na drobno nakrájenou, maso prošpikujeme slaninou. Když je cibule světle zlatavá, přidáme zeleninu a později i maso a koření. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme. Ochutíme citrónovou šťávou.

Porce:4
Doba přípravy:80 minut
Bílkoviny:151 g
Sacharidy:124 g
Tuky:152 g