Telecí maso s rajčaty

500 g telecího masa nakrájeného na kostky, sůl, pepř, 1 lžíce hladké celozrnné mouky, 4 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule drobně nakrájená, 400 g konzervovaných oloupaných rajčat, 100 ml bílého vína, 1 lžíce cukru, šťáva z 1 citrónu, bazalka jemně nasekaná, 2 čerstvá rajčata nakrájená na dílky

Maso osolíme, opepříme, posypeme moukou a promícháme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vložíme maso a opečeme dorůžova ze všech stran. Přidáme konzervovaná rajčata, víno, cukr, citrónovou šťávu a zvolna dusíme, až je maso měkké. Přidáme bazalku, čerstvá rajčata a krátce prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami.

Porce:4
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: