Těstovinový salát s cizrnou a pórkem

300 g cizrny, 200 g malých těstovin, 150 g tvrdého sýra typu eidam, 1/2 malého pórku, 1 velký bílý jogurt, sůl, bílé koření, 1 lžíce olivového oleje, citronová šťáva

Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Scedíme. Uvaříme těstoviny. Dobře necháme okapat. Smícháme cizrnu s těstovinami, přidáme na jemné půlkolečka nakrájený pórek, na drobné kostky nakrájený sýr, osolíme, promícháme s olejem, ochutíme mletým bílým pepřem a troškou citronové šťávy. Vmícháme bílý jogurt, dobře promícháme a necháme několik hodin odležet v chladu. Salát je nejlepší až druhý den, po důkladném odležení.

Porce:4
Doba přípravy:40 minut
Bílkoviny:102 g
Sacharidy:384 g
Tuky:

Podobné recepty: