Tomatová polévka s koriandrem a ciabattou

300 g rajského protlaku, 100 g cibule, 1,5 l vody, 100 ml červeného vína, 100 ml olivového oleje, 40 g česneku, 1 velký citrón, 1 svazek čerstvého koriandru, sůl, pepř, kvásek na ciabattu, 400 g hladké celozrnné mouky, 300 ml vlažné vody, 60 g droždí, těsto na ciabattu, kvásek, 350 g hladké celozrnné mouky, 4 lžičky soli, 2 lžičky krystalového cukru, 100 ml olivového oleje, 100 ml vody

1. najemno nakrájenou cibuli na oleji lehce orestujeme, přidáme rajský protlak a zarestujeme 2. zalijeme vínem, vodou a důkladně promícháme, necháme chvilku provařit 3. přidáme česnek, kůru z citrónu, citrónovou šťávu, nasekaný koriandr, sůl, pepř a znovu opět krátce povaříme Ciabatta: 1. z hladké mouky, droždí a vlažné vody připravíme kvásek, necháme cca 15 minut vykynout. 2. poté smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme v hladké, kypré těsto, které necháme opět vykynout, asi půl hodiny 3. těsto rozdělíme na dvě části a tvarujeme na dlouhé ovály 4. pečeme na pomoučněném plechu v předehřáté troubě na 180 °C cca. 18 25 minut 5. během pečení jednou nebo dvakrát lehce postříkneme vodou

Porce:4
Doba přípravy:90 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: