Vepřová krkovice v bazalkovém zelí

600 g vepřové krkovice, 500 g kysané zelí, 150 g cibule, olivový olej, sůl, pepř, koření na vepřovou pečeni, bazalka, 1/2 l vývaru

Vepřovou krkovici naklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na vepřovou pečeni. Na trošce oleje orestujeme z obou stran na pánvi, aby se nám maso zatáhlo. Maso na chvíli uložíme v teple. Na pekáček dáme olej, orestujeme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Na cibulku přidáme vypláchnuté kyselé zelí, osolíme, opepříme a prosypeme bazalkou. Chvíli prorestujeme. Na směs zelí vložíme porce krkovice, podlejeme vývarem nebo vodou a pečeme v troubě do ružova.

Porce:4
Doba přípravy:60 minut
Bílkoviny:109 g
Sacharidy:46 g
Tuky:

Podobné recepty: