Vepřová pečeně Porchetta

1 kg vepřového karé s kůží, 3 snítky rozmarýnu, 5 stroužků česneku, 1 polévková lžíce semínek fenyklu, 1 lžíce hrubé mořské soli, 1 lžička pepře, kůra z 1 citrónu, 1 lžička sušených chilli papriček. Zelená omáčka Salsa verde: 100 g petrželové natě, 100 g máty, 30 g kapar, 30 g sardelek, 10 g dijonské hořčice, 200 ml olivového oleje, šťáva z 1 citrónu, mletý pepř

Vepřové karé omyjeme, kůži neodstraňujeme, zpracujeme jej tak, aby bylo možné je srolovat. Rozmarýn, česnek, fenykl, hrubou sůl, pepř, citrónovou kůru a chilli roztlučeme v hmožďíři na jemnou směs. Maso potřeme zevnitř, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití. Kůži na několika místech nařízneme a pečeme v troubě 1,5 hodiny při 220°C. Během pečení co nejčastěji poléváme vypečenou šťávou. Všechny přísady Salsy verde nasekáme, přidáme hořčici, olivový olej, citrónovou šťávu, pepř a důkladně promícháme.

Porce:4
Doba přípravy:2 hod
Bílkoviny:106 g
Sacharidy:13 g
Tuky:434 g

Podobné recepty: