Vepřové Bio-ledvinky dušené

700 g vepřových ledvinek v bio kvalitě, 70 g sádla, 1 středně velká cibule, kmín, pepř a sůl, 1 lžička hladké celozrné mouky

Ledvinky po celé délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, dobře je několikrát důkladně vypereme, necháme okapat v utěrce a dobře vysušíme. Nakrájíme je na silné plátky. Na pánvi zpěníme na sádle drobně pokrájenou cibuli, vložíme na ni osušené ledvinky, opepříme, přidáme kmín a za občasného zamíchání asi 7 minut, až jsou ledvinky propečené. Po osmažení na tuku a cibulce je podlijeme polévkou nebo vodou, a dusíme téměř do měkka. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme a ještě trochu povaříme. Vhodnou přílohou je rýže a salát.

Porce:4
Doba přípravy:35 min
Bílkoviny:117 g
Sacharidy:25 g
Tuky:89 g

Podobné recepty: