Vepřové karé zapékané s rýží

4 plátky vepřového karé, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, 80-100 g rýže, 1 cibule, 250 ml kysané smetany, olivový olej, 1 lžička vegety, sůl, pepř

Rýži propláchneme, mírně osolíme, promícháme s vegetou, zalijeme vodou a dusíme do odpaření. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opražíme. Pak je přendáme na talíř. Cibuli nakrájíme na kolečka a krátce podusíme ve výpeku. Maso uložíme do pekáče, na každý řízek dáme cibuli, plátek šunky, kopeček rýže a plátek sýra. Smetanu rozmícháme a polijeme maso. Podlijeme výpekem a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Podáváme se zeleninovým salátem.

Porce:4
Doba přípravy:75
Bílkoviny:149 g
Sacharidy:107 g
Tuky:269 g

Podobné recepty: