Vepřové koleno na černém pivě
1 koleno, 250 ml piva, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 3 lžíce plnotučné hořčice, sladká paprika, sůl, kmín, pepř celý i mletý, bobkový list, nové koření, voda na podlévání, 2 lžíce jíšky Knorr světlá
Vykostěné koleno nakrojíme mřížkou, vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín, papriku.Srolujeme, svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, zalijeme pivem a pečeme při 180 stupních asi 1,5 hodiny. Přiklopíme, občas podlijeme. Před dopečením odklopíme a dopečeme dokřupava. Šťávu slijeme, přidáme osmahlou cibulku a zahustíme. Podáváme s celozrnným chlebem, křenem a kyselou okurkou.
Porce: | 4 |
---|---|
Doba přípravy: | 2 hodiny |
Bílkoviny: | 83 g |
Sacharidy: | 55 g |
Tuky: | 99 g |