Vepřové závitky po moravsku

600 g vepřové krkovice, 150 g tvrdého sýra, 2 vejce, plnotučná hořčice, 100 ml bílého vína nebo vody, celozrnná mouka na obalení, sůl, pepř, olivový olej na opečení, čerstvě nastrouhaný křen

Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Vložíme na rozehřátý olej a zvolna opékáme z obou stran. Maso podlijeme vínem nebo vodou a krátce podusíme. Plátky masa rozložíme do zapékací mísy, nasypeme strouhyný sýr, ve kterém vyhloubíme jamku. Do ní nalijeme rozšlehaná osolená vajce. Zapékáme ve vyhřáté troubě. Pokrm je hotový, když se sýr roztaví a vejce ztuhnou. Posypeme křenem a podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Porce:4
Doba přípravy:25 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: