Vepřové žebírko s paprikami

250 g vepřového karé, 150 g červené, zelené a žluté papriky, lžíce hořčice, lžíce slunečnicového oleje, dohromady lžička + 50 ml olivový olej extra virgine, 1 stroužek česneku, lžička hrubé mořské soli, 1 lžička petrželové natě

Vepřové karé zbavené všech nečistot a tuků důkladně osolíme čerstvě namletou hrubou mořskou solí, potřeme hořčicí a položíme na nepřilnavou pánev, na které jsme předtím dostatečně rozpálili slunečnicový olej. Zprudka opečeme po všech stranách dozlatova a vložíme na rošt do předem vyhřáté trouby (100 °C). Pod rošt položíme pekáč nebo plech s pečicím papírem, kam bude odkapávat přebytečný tuk. Necháme maso péct bez obracení jednu hodinu. Omyté papriky zbavené jádřinců a žebroví nakrájíme na drobné kostičky. Oloupeme 1 stroužek česneku a nasekáme jej na velmi jemno. Nasekaný česnek pečeme v pánvi na malém množství olivového oleje extra vergine (kávová lžička) asi 2 minuty, poté přidáme nakrájené papriky, promícháme a odstavíme z plamene. Přidáme čerstvě nasekanou petrželovou nať a zalijeme olivovým olejem extra vergine (50 ml). Vše pečlivě promícháme. Vyjmeme maso z trouby a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté maso krájíme na velmi tenké plátky, které pokládáme na talíř a potíráme připravenou směsí z paprik, česneku a oleje.

Porce:2
Doba přípravy:90 min
Bílkoviny:29 g
Sacharidy:9 g
Tuky:101 g

Podobné recepty: