Základ na dortíky nebo pizzu
3 vejce 3 lžíce netučného tvarohu špetka soli 4 lžíce žitných a pšeničných klíčků
Oddělit bílky od žloutků, z bílků ušlehat tuhý sníh. Promíchat tvaroh se žloutky (a klíčky) a opatrně vmíchat sníh z bílků. Velkou lžící udělat hromádky na pomaštěný nebo papírem vyložený plech. Péct v předehřáté troubě asi 30 minut při 150 stupních. Návrh na servírování: Netučný tvaroh ochutit citrónovou šťávou a sladidlem. Ve studené vodě nechat změknout želatinu a rozpustit ji ve trošce horkého sójového mléka a vmíchat do tvarohu. Nechat ztuhnout v ledničce a potom namazat na dortíky. Lze také zmrazit a použít také například jako podklad pro pizzu.
Porce: | 4 |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Bílkoviny: | 10 g |
Sacharidy: | 5 g |
Tuky: |