Základ na dortíky nebo pizzu

3 vejce 3 lžíce netučného tvarohu špetka soli 4 lžíce žitných a pšeničných klíčků

Oddělit bílky od žloutků, z bílků ušlehat tuhý sníh. Promíchat tvaroh se žloutky (a klíčky) a opatrně vmíchat sníh z bílků. Velkou lžící udělat hromádky na pomaštěný nebo papírem vyložený plech. Péct v předehřáté troubě asi 30 minut při 150 stupních. Návrh na servírování: Netučný tvaroh ochutit citrónovou šťávou a sladidlem. Ve studené vodě nechat změknout želatinu a rozpustit ji ve trošce horkého sójového mléka a vmíchat do tvarohu. Nechat ztuhnout v ledničce a potom namazat na dortíky. Lze také zmrazit a použít také například jako podklad pro pizzu.

Porce:4
Doba přípravy:45 minut
Bílkoviny:10 g
Sacharidy:5 g
Tuky: