Závin plněný masem a pórkem

200 g uvařených jemně nastrouhaných brambor, 200 g celozrnné polohrubé mouky, 40 g olivového oleje, 200 ml mléka, 1 vejce, 20 g droždí, špetka cukru, sůl, vejce na potření, kmín, paprika Náplň: 300 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 1 pórek nakrájený najemno, sůl, pepř, muškátový oříšek

Z mléka, droždí, soli a cukru zaděláme kvásek. Když vykyne, přidáme vejce, vlažný tuk, mouku a brambory. Vypracujeme těsto, které necháme kynout. Na pomoučněném válu rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Na ni rozprostřeme vrstvu mletého masa smíchaného s vejcem, kořením a pórkem. Závin stočíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, necháme kynout. Na povrchu uděláme zářezy, do kterých nasypeme střídavě papriku a kmín. Pečeme zprvu zprudka, potom zvolna dopečeme dozlatova.

Porce:4
Doba přípravy:85 minut
Bílkoviny:100 g
Sacharidy:182 g
Tuky:111 g

Podobné recepty: