Zeleninový hrnec

4 brambory nakrájené na kostičky, 4 mrkve nakrájené na kostky, 1 kedlubna nakrájená na kostky, sůl, 1 lžička sypkého zeleninového bujónu, 200 g patisonu nebo cuket nakrájeného na malé kousky, 200 g brokolice nebo květáku nakrájeného na kousky, 1 lžíce solamylu, pepř, polévkové koření, sýr niva nebo eidam

Do hrnce dáme brambory, mrkev a kedlubnu, osolíme, přisypeme zeleninový bujón a vaříme zvolna 10 – 15 minut. Přidáme patisony, brokolici, dolijeme vodu a vaříme ještě 5 minut. Solamyl rozmícháme v malém množství vody, přilijeme do hrnce a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením. Podáváme posypané nivou nebo jiným sýrem.

Porce:4
Doba přípravy:30 minut
Bílkoviny:
Sacharidy:
Tuky:

Podobné recepty: